Nieuws Pagina Stal Oldenzijl

Onze laatste stalnieuwtjes

Welsh Hengstenshow Noord

Op 25 maart werd er sinds een aantal jaren weer een Welsh Hengstenshow georganiseerd, ditmaal in Sonnega. 

Oldenzijlster Artist en Colne Tibo hebben zich super laten zien. Ook de eerste nakomeling van Artist hebben we kunnen laten zien. Deze Oldenzijlster Badboy is de eerste zoon van Artist. Zijn moeder is de keurmerrie Oldenzijlster Beauty (v. Oldenzijlster Axel, fokpremie).

In 2023 zullen de volgende hengsten bij ons ter dekking staan:

Oldenzijlster Artist (Springbourne Compas x Blanche Gwillym)

Oldenzijlster Atlantis (Springbourne Charmer x Vechtzicht’s Hywel)

Colne Tibo (Nantdywyll Telor x Nantdydwyll Pwyll)

Kijk voor meer infomatie van de hengsten op hun eigen pagina’s.

Bekijk de dekvoorwaarden op de site onder Contact.

 

Centrale Hengstenkeuring 2023

Met 3 hengsten waren we vertegenwoordigd in Ermele op de hengstenkeuring.

De 3-jarige Hope Starlight (v. Rookery Stardust, m. Hope Janette) werd op de vrijdag doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Op zaterdag werd hij goedgekeurd, als 4e opgesteld en kreeg een eerste premie. Starlight is dit jaar beschikbaar bij Stal Abervalley van John Lambers, in Nederweert.

De 4-jarige Oldenzijlster Artist (v. Springbourne Compas, m. Oldenzijlster Adventure) moest zich dit jaar opnieuw laten zien en liet zich super zien. Hij werd als 2e opgesteld.

Ook Oldenzijlster Atlantis (v. Springbourne Charmer, m. Oldenzijlster Anthia) was mee. Hij werd derde in de rubriek 10 jaar en oudere stamboekhengsten.

 

Vriendenkring 2022

Oldenzijlster Princess Alexia (v. Springbourne Capricorn, m. Oldenzijlster Adventure) ging voor het eerst mee naar een show. In de grootste rubriek van de dag werd zij op een keurige zesde plaats gezet en kreeg zij lovend commentaar van de jury.

Centrale Merriekeuring 2022: overtreft al onze verwachtingen

De Centrale Merriekeuring van 2022 is voor ons een groot succes geworden.
Het leek allemaal een beetje een terleurstelling te worden , omdat 1 van onze “ijzers” donderdagavond ziek werd en hoge koorts (40.5) had. Het betrof ons mooie kampioensveulen Oldenzijlster Nirvana. Dit mooie B veulen stond er heel best voor
net als haar moeder Margriethoeve ‘s Nadine. Nirvana knapte vrijdagmiddag gelukkig op, maar het zou zeer onverstandig zijn dit koppel te showen! Dus helaas hebben we hen moeten afmelden.

Dus ons beste beentje voor en zaterdag vol goede moed vertrokken naar Putten met vier eigen pony’s.

Als eerste het jaarling Oldenzijlster Airen (v. Heniarth Yesteryear, m. Oldenzijlster Angela) door ons gefokt, in eigendom van Tineke de Boer. Airen is nog erg groen maar een belofte voor de toekomst en werd 2e geplaatst.

Dan onze 2 jarige Oldenzijlster Annabell, deze raskikker heeft als vader Heniarth Yesteryear uit de keur elite stammerrie Oldenzijlster Anthia. Zij liet zich prima zien, wat werd beloond met een 3e plek. En dat op een nationale keuring.

Dan de 3 jarige Oldenzijlster Nina (v. Moelview Masterpiece) uit Nadine. En ja ons eerste gefokte 3 jarige B die op de CMK was. En niet zonder succes: regionaal als beste 3 jarige bekroond en aangewezen voor de CMK, nu ster verklaard. Geweldig mooi en een stimulans om ook zeker door te gaan met de B fokkerij.

Haar leeftijdsgenoot de 3 jarige A merrie Oldenzijlster Asmara (v. Springbourne Compas, m. Oldenzijlster Arianne) deed het heel goed in de rubriek 3 jarigen. Ze werd in de middenmoot geplaatst en ster verklaard.

Dan de “ grote verrassing “ de 5 jarige Oldenzijlster Addison (v. Friars Divine Spirit, m. Oldenzijlster Adventure). Ze liet zich geweldig zien wat werd beloond met een eerste plek en het ster predikaat.
Dan mag je terug komen voor het volwassen kampioenschap. Opnieuw een beste ronde waarna er 3 merries mogen over draven, waarvan Addison er 1 is . En dan komt het verlossende woord: Res kampioen volwassen merries 2022 is geworden nr 28  : Oldenzijlster Addison !!

Dolle vreugde; veel verwacht, maar dit niet. Overspoeld met positieve reacties van fokkers en liefhebbers. Genoten van alles om ons heen als familie en alle hulp die we kregen, echt fantastisch!

Dan was er nog een mooi succes voor de fam. Top en Lisa van de Streek, de mooie Madelief TG, dochter van Oldenzijlster Axel werd keur verklaard, en is hiermee de 4e keur dochter van Axel.

Al met al een super mooi keuringsseizoen, waarbij de vele behulpzame handen niet vergeten mogen worden !!

Foto’s met dank aan: Marieke Willemstein en Marcel Breebaart

Oldenzijlster Axel

2005 – 2022

Onze koning is niet meer…

Een ponyfokkerij kent helaas niet alleen mooie momenten, maar ook verdrietige momenten. Zo werd onze 17-jarige Axel getroffen door een breuk. Na een operatie leek het goed te gaan, echter werd enkele dagen later duidelijk dat de situatie dusdanig verslechterd was, dat wij hebben doen besluiten om Axel te laten inslapen.

Wat zullen we deze luidruchtige, superbewegende topper gaan missen.

Op basis van zijn fokkerij heeft hij in februari nog zijn Fokpremie kunnen ophalen op de Centrale Hengstenkeuring.

RK Heteren 2022

Voor jaarlingmerrie Oldenzijlster Bubbles (v. Singels Welsh Donn, m. Oldenzijlster Beauty) was het haar showdebuut. Zij werd tweede geplaatst.

Oldenzijlster Annabell (v. Heniarth Yesteryear, m. Oldenzijlster Anthia) werd in de rubriek 2-jarige merries aan kop geplaatst en werd reserve jeugdkampioene.

RK Tolbert 2022

Met drie merries op de trailer vertrokken we naar Tolbert.

Helaas had de tweejarige Klein Luursma’s Heike een ongelukje op de trailer en kon zij niet in de baan verschijnen.

Jaarling Oldenzijlster Airen (v. Heniarth Yesteryear, m. Oldenzijlster Angela) van eigenaar T. de Boer, liet zich goed zien en dit leverde haar een CK uitnodiging op en het jeugdkampioenschap.

Onze eigen Oldenzijlster Addison (v. Friars Divine Spirit, m. Oldenzijlster Adventure) werd aan kop geplaatst in haar rubriek en werd aangewezen voor de Centrale keuring. Later mocht zij zich opstellen als reserve volwassen- en reserve sectiekampioene.

RK Hellendoorn 2022

Margriethoeve’s Nadine en haar zoon Oldenzijlster Nirvana waren ingeschreven voor de regionale keuring in Hellendoorn.

Oldenzijlster Nirvana (v. Paddock Diplomat) liet zich van zijn beste kant zien en veroverde hiermee de koppositie en een uitnodiging voor de CK. Tijdens het veulenkampioenschap werd hij opgesteld als veulenkampioen.

Margriethoeve’s Nadine (v. Rhoson Amlyn) werd ook aan kop geplaatst en werd tijdens het volwassen kampioenschap als reserve kampioen uitgeroepen. 

Nirvana werd later uitgeroepen tot reserve sectiekampioen.

RK Schoonebeek 2022

De twee 3-jarige merries maakten hun opwachting op de RK Schoonebeek. 

De sectie B merrie Oldenzijlster Nina (v. Moelview Masterpiece, m. Margriethoeve’s Nadine) werd aan kop geplaatst, kreeg een uitnodiging voor de Centrale keuring en werd Beste 3-jarige.

Oldenzijlster Asmara (v. Springbourne Compas, m. Oldenzijlster Arianne) werd bij de 3-jarige A merries aan kop geplaatst, kreeg ook haar CK ticket en werd dus ook Beste 3-jarige!

Mega Welsh Event 2022

Oldenzijlster Annabell (v. Heniarth Yesteryear, m. Oldenzijlster Anthia) werd tweede geplaatst in een sterke rubriek 2-jarige merries. Annabell voegde daar later het reserve jeugdkampioenschap sectie A nog aan toe.

De 3-jarige Oldenzijlster Asmara (v. Springbourne Compas, m. Oldenzijlster Arianne) veroverde de koppositie. 

 

CHK 2022

De 3-jarige Oldenzijlster Artist (v. Springbourne Compas, m. Oldenzijlster Adventure) werd goedgekeurd en vierde geplaatst.

Oldenzijlster Axel (v. Vechtzicht’s Harmony, m. Oldenzijlster Anthia) veroverde de kopplaats in zijn rubriek 10 jaar en oudere stamboekhengsten en hij mocht zijn fokpremie in ontvangst nemen. Axel kwam in het kampioenschap nog dichtbij het reserve kampioenschap.

Inspectiedag Putten

Eerste keuring sinds lange tijd, met twee ingeschreven merries. Te weten, de vierjarige Oldenzijlster Alaine (v. Friairs Divine Spirit) en de tweejarige Oldenzijlster Asmara (v. Springbourne Compas). Beide merries hebben dezelfde moeder, namelijk multikampioensmerrie Oldenzijlster Arianne. 

Alaine is nog erg jeugdig, heeft veel ras en liep zich netjes zien. Alaine is in eigendom van Emma Hooge uit Hijken. Haar halfzusje Asmara liet zich prima zien en de jury gaf haar dan ook lovend commentaar. Beide merries kregen dan ook zeer verdiend een eerste premie. 

Een succesvol 2019

Zo aan het eind van ieder jaar bent u van ons gewend om terug te blikken op het afgelopen jaar.
Het was voor ons zowel persoonlijk als onze hobby een prachtig jaar.
Februari was misschien wel het hoogtepunt van het jaar. We werden uitgeroepen als  “fokker van het jaar 2018” met het hele gezin wat uniek bleek te zijn. Voor ons een bekroning op het werk en de behaalde successen als gezin.
In het voorjaar werden er maar liefst 9 veulens geboren, 7 merries en 2 hengsten. Een aantal hiervan heeft ondertussen een nieuwe eigenaar gevonden.
In juli begon ons keuringsseizoen met mooie resultaten. Met als hoogte punt het dagkampioenschap van Oldenzijlster Arianne voor de 4e keer op rij op de regionale keuring in Tolbert. Uiteraard mocht zij naar de nationale keuring in Kootwijk waar ze onze stoutste dromen deed uitkomen: volwassen kampioen sectie A, algemeen kampioen sectie A en als klap op de vuurpijl: Reserve Dagkampioen alle secties!!
Het was geweldig om dit samen als gezin te beleven.
Voor het aankomend seizoen verwachten we veulens van Heniarth Yesteryear, Tiffwyl Mark One en Stougjeshoeve Armani. We zien weer uit naar het voorjaar.
Met ons als gezin gaat het goed. Anneke staat 5 dagen in de week voor groep 8 op de basisschool, Menno studeert aan de Pabo om ook voor de klas te kunnen en Jaap studeert Hbo vastgoed en makelaardij. Marjan staat ook voor de klas en Jouke is nog actief als vruchtbaarheidsspecialist bij rundvee.
Vanaf deze plaats wensen wij u allen een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2020.

Familie Dijkstra

2018 : een jaar met een lach en tranen

Zo aan het eind van het jaar kijken we nog even terug op het afgelopen jaar.
Een bewogen jaar met mooie maar ook met verdrietige momenten.
In februari deel genomen aan de Centrale Hengstenkeuring. Met onze 4 jarige Oldenzijlster Buzz. Hij deed het prima, als 3 jarige nog 8e geplaatst, mocht hij zich nu als 2e opstellen. Buzz is in de loop van het jaar verkocht voor de sport en doet het erg goed. Een mooi begin van het show seizoen.
Helaas kregen we in het voorjaar het bericht dat onze goede vriend Herman Valk opnieuw is getroffen door de zo gevreesde ziekte. En helaas is Herman aan deze ziekte overleden.
Wij zijn hem dankbaar voor de vriendschap en fijne gesprekken over onze hobby: de Welsh pony! We zullen hem enorm missen.
Na een mooi en goed bezochte open dag van de Vriendenkring, begint het keuringsseizoen, prachtige successen. Onder andere het reserve kampioenschap van Oldenzijlster Britt in Assen en het reserve jeugdkampioenschap van Oldenzijlster Addison op de Vriendenkring. Maar de hoogtepunten waren toch: Arianne die voor de 3e keer op rij dagkampioen wordt op de regionale keuring in Tolbert en ze opnieuw op kop staat op de Centrale Keuring. En dagkampioen wordt op de keuring van de Vriendenkring. Haar halfzus kon er ook wat van: eerst beste 3 jarige in Assen, en dat deed ze nog een keer op de Centrale Keuring.
Voor ons een geweldig mooi show seizoen.
Maar opnieuw een verschrikkelijk bericht : ook onze vriend Hemke Horinga wordt ziek.
Hij blijkt kanker te hebben is en ongeneeslijk ziek. Op 2 augustus is hij opgenomen in het ziekenhuis en op 3 september overleden. Wij hebben met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van een gezellige, goudeerlijk, meelevende vriend: Hemke bedankt voor alles, we zullen je nooit vergeten.
Door de ziekte van Hemke hebben wij de pony’s van hen mogen klaarmaken voor de Centrale Keuring, dat was een succes. De driejarige stond op een 5e plek en het hengstveulen stond op een 2e plek achter de nationaal kampioen. Gelukkig heeft Hemke dit nog mogen meemaken vanuit het ziekenhuis waar de rozetten boven zijn bed hingen.
Als dank voor de hulp die onze kinderen hebben gedaan, hebben zij dit prachtige veulen gekregen van de gebroeders!! Hopend dat hij mag schitteren op de hengstenkeuring van 2021.
Als gezin gaat het goed met ons, Jaap doet aankomend jaar examen HAVO, Menno is onderwijs assistent in het speciaal onderwijs en gaat volgend jaar weer een studie doen.
Anneke heeft prima naar de zin voor de klas op een basisschool net als haar moeder Marjan. Jouke werkt met volle tevredenheid voor Heemskerk Diessen als vruchtbaarheidsbegeleider.

Vanaf deze plek wensen wij u allen fijne feestdagen, goede jaarwisseling en alle goeds en veel geluk en gezondheid voor 2019

Jaap, Menno, Anneke, Marjan en Jouke

RK Assen

Vandaag was voor ons de eerste regionale welsh keuring. Met 3 eigen pony’s en 2 voor vrienden en of klanten.
Ons hengstveulen beet de spits af , en toonde zijn draf overtuigend wat hem een eerste premie en de kopplaats opleverde. Een sterk begin van deze Springbourne Capricorn zoon . Als 2e onze showlivery Hunnehoek’s Suzi.
Deze nog nooit eerder geshowde 11 jarige merrie is een dochter van Erica’s Manny en liet zich prima zien wat haar een 1a +ck ticket opleverde. Merrie is in eigendom van Sylvana de Vries uit Kloosterburen. Dan de beurt aan de 5 jarige Oldenzijlster Britt. De Friars Divine Spirit dochter stond er stralend voor en bewoog prima wat haar een 1a+ck opleverde , en later het volwassen reskampioenschap.
Als 4e de 3jarige Oldenzijlster Angela. Deze Vechtzichts Commanchero dochter liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Ook zij mocht op kop en kreeg 1a +ck en werd uitgeroepen tot beste 3 jarige sectie A. Voor de Horinga’s hebben we de 3 jarige Margriethoeve’s Narissa voorgebracht, ze werd 2e geplaatst in een hele sterke rubriek en mag een gooi doen naar het ster predikaat op de ck.
Al met al een zeer succesvolle keuring. En we mogen ons gelukkig prijzen met een super team om ons heen.

CHK 2017: Vierde Oldenzijlster-hengst goedgekeurd, de eerste uit vierde generatie eigen fok!

Na weken, maanden voorbereiding, was het dan eindelijk zover. Zolang naar uitgekeken! De Centrale Hengstenkeuring. En we hadden er weer een ingeschreven, te weten Oldenzijlster Buzz (ook wel Frits genoemd). Op vrijdagochtend vroeg vertrokken, vol spanning, hoe staat hij in de groep en laat hij zien wat hij kan? De vrijdag liet hij nog niet zien wat hij kan, maar hij mocht gelukkig door naar zaterdag. Na de veterinaire controle en het straatje, naar huis. Zaterdagochtend nog vroeger vertrokken, omdat ook grootvader Oldenzijlster Axel zich mocht presenteren. Axel maakte er weer een feest van, de twaalfjarige Vechtzicht Harmony-zoon lijkt ieder jaar mooier te worden en is in de kracht van zijn leven. Hij kreeg ook lovende woorden van de jury mee en werd als eerste geplaatst.

Dan de tweede bezichtiging, nog 15 hengsten over. Zou het doek dan vallen of laat hij zien wat hij kan? En dat deed hij vol overtuiging! Jury geeft hem groen licht om te promoveren tot stamboekhengst. Geweldig! De vierde eigen gefokte Oldenzijlster-hengst, waarbij Buzz ook nog eens de vierde generatie eigen fok is. Buzz staat dit jaar ter dekking op Stal Munbus te Ysselsteyn.

In de groep 4-jarige hengsten mocht ook een nakomeling van Axel zich laten zien, namelijk Singelwouds Nassau. Nassau bezette net als vorig jaar de tweede plek.

Opnieuw een zeer succesvolle hengstenkeuring, waarbij onze felicitaties uitgaan naar Remco en Sandra Dobber (Vechtzicht Stud) die zich fokker van het jaar 2017 mogen noemen. Een bekroning op de jarenlange, succesvolle fokkerij.

Foto’s: Vivian Hesen

2016 : Het was weer een mooi jaar!!

Zo aan het eind van het jaar kijken we (zoals gewoonlijk) nog een keer terug .
Het was zowel privé als werk en onze hobby een prachtig jaar!
Het werk bevalt zowel Marjan als Jouke nog steeds prima , Marjan in het onderwijs en Jouke fulltime Vruchtbaarheidsspecialist bij rundvee.
Ook onze jeugd gaan als en speer. Anneke behaalde haar bachelor diploma van de Pabo en gaat nog 1 jaar door voor de Master. Menno slaagde voor onderwijs assistent en is begonnen aan jawel de Pabo! Jaap zit in havo 4 is is er nog niet overuit wat zijn vervolg opleiding wordt. Wat betreft de sportieve activiteiten van de jongens: Jaap voetbalt in de B3 van vv Winsum. Menno speelt voor het eerst bij de senioren res 1e klas.

Ook met de pony’s ging het fantastisch . Een topjaar. Het begon al meteen met de centrale hengstenkeuring in februari . Onze 4 jarige Oldenzijlster Atlantis won de grote rubriek 4 jarigen, en mocht zich Nationaal kampioen sectie A noemen en aan het eind van de dag Nat. Res Dagkampioen. Geweldig !!
Ook de merriekeuringen waren zeer succesvol : rk Exloo Old Britt beste 3 jarige + res sectie kampioen , haar moeder Old. Beauty 1e plaats + res. Kamp.
En ook in Tolbert op de rk was het raak : Old Adventure 1a en res. kampioen.
Jaarling old. Angela 1e. En de topper was deze dag : Old Arianne, ze won niet alleen haar rubriek, ze werd  volwassen kampioen , sectie kampioen en DAGKAMPIOEN !
De 3 laatst genoemden zijn alle drie halfzusjes van de voorgenoemde Atlantis en komen allemaal uit dezelfde moeder Oldenzijlster Anthia.
Ook was onze sectie B merrie Margriethoeve Nadine succesvol. Op de rk Heteren stond ze op een keurige 2e plaats en mocht naar de ck.

Voor de centrale keuring konden we helaas niet alle aangewezen pony’s meenemen ,
en hebben we een overwogen keuzes moeten maken. Hierbij de plaatsingen :
Old. Adventure : 3e plaats en vrl. Keur
Old. Arianne      : 1e plaats en vrl keur
Old. Britt.           : 2e plaats en ster
Old. Angela        :4e plaats
Margr. Nadine.   :3e plaats
Resultaten waar wij heel blij mee waren.
Zo kunnen wij terug kijken op een geweldig mooi jaar waarin Jouke zijn 50e verjaardag mocht vieren.
Van onze kant willen wij iedereen bedanken die geholpen heeft om dit jaar tot succes te maken. Daarnaast willen we onze klanten bedankten voor het in ons gestelde vertrouwen. Graag wensen wij iedereen een voorspoedig en gezond 2017 toe.

 

Centrale Keuring Kootwijk

Voor de Centrale Keuring waren 7 ponies van Stal Oldenzijl aangewezen, 5 waren aanwezig in Kootwijk. Te beginnen met jaarling Oldenzijlster Angela (v. Vechtzicht Commanchero), zij werd 4e geplaatst. In de B-ring maakte Margriethoeve Nadine (v. Rhoson Amlyn) haar opwachting. Nadine showde haar goede bewegingen met groot plezier en dit werd beloond met een 3e plaats. Oldenzijlster Arianne (v. Springbourne Glide) mocht vervolgens in de ring verschijnen, Arianne werd 1e geplaatst en voorlopig keur verklaard. Ook Oldenzijlster Adventure (v. Blanche Gwillym) werd voorlopig keur verklaard, zij stond op de 3e plaats in de rubriek 6-9 stermerries met veulen. Tot slot mocht Oldenzijlster Britt (Friars Divine Spirit). Britt werd in de rubriek met de even nummers op kop geplaatst, waarna de beste 3 ponies van beide rubrieken het tegen elkaar mochten opnemen. Britt werd in deze groep 2e geplaatst en kreeg het ster predikaat. Voor het kampioenschap mocht Oldenzijlster Arianne terugkomen, zij mocht overdraven voor het kampioenschap.

Foto’s: Marcel Breebaart en Menno Dijkstra

 

RK Tolbert: Halfzusjes stralen

Voor de regionale keuring in Tolbert had Stal Oldenzijl 4 ponies ingeschreven. Oldenzijlster Angela (v. Vechtzicht Commanchero) werd 1A geplaatst, met een CK uitnodiging. Oldenzijlster Ariël (v. Heniarth Yesteryear) werd 1D geplaatst. Oldenzijlster Arianne (v. Springbourne Glide) was in vorm vandaag. Arianne werd 1A geplaatst en kreeg een uitnodiging voor de CK. Na Arianne was het de beurt aan Oldenzijlster Adventure (v. Blanche Gwillym), Adventure werd ook 1A + CK geplaatst. In het middagprogramma werd Arianne verkozen tot kampioen van de sectie A, met daarnaast Adventure als reserve kampioen. Vervolgens werd Arianne sectiekampioen en als klap op de vuurpijl: Dagkampioen. Een leuk detail is dat alle ponies welke door Stal Oldenzijl zijn ingeschreven, allemaal dezelfde moeder hebben, namelijk Oldenzijlster Anthia.

Beste merrieveulen werd Madelief T.G. gefokt door de Fam. Top uit Grootegast. Vader van Madelief is Oldenzijlster Axel.

Foto’s: Daniëlle Hooiveld en Vivian Hesen

 

RK Heteren

Voor Heteren hadden we alleen de B merrie Margriethoeve Nadine (v. Rhoson Amlyn) ingeschreven. Samen met haar volle zusje Margriethoeve Narissa mocht zij mee. Narissa werd 1A geplaatst en kreeg een uitnodiging voor de CK. Nadine werd 1B geplaatst en kreeg ook een aanwijzing voor de Centrale Keuring.

Foto: Wilma Venhuizen

RK Exloo: Titels voor moeder en dochter

Stal Oldenzijl kwam met moeder en dochter naar de eerste regionale keuring, te weten Oldenzijlster Beauty en Oldenzijlster Britt. Oldenzijlster Britt (v. Friars Divine Spirit) werd eerste geplaatst, kreeg een uitnodiging voor de Centrale Keuring en werd hiermee tevens Beste 3-jarige. Britt werd geroemd om haar beste draf en haar hele beste stap.

Vervolgens Oldenzijlster Beauty (v. Oldenzijlster Axel), Beauty werd eerste geplaatst en kreeg een uitnodiging voor de CK. Later op de dag werd Beauty verkozen tot reserve kampioen. Britt eiste het reserve sectiekampioenschap op.

Foto’s: Marcel Breebaart

CHK  2016: Oldenzijlster Atlantis laat hart van Stal Oldenzijl sneller slaan.

12 en 13 februari stond de jaarlijkse Centrale Hengstenkeuring op de keuringskalender. En nadat Atlantis vorig jaar was goedgekeurd met een 1B premie, moest hij dit jaar verplicht terugkomen. Al weken keken wij uit naar deze keuring: hoe zou hij zich gehouden hebben ten opzichte van de anderen, is hij in de juiste conditie, laat hij zich goed zien? Bijna slapeloze nachten gingen hieraan vooraf. Dan is het zaterdagochtend, 13 februari, Atlantis betreedt erg druk de keuringsbaan. Zou dit goedkomen? Na een redelijk goede individuele presentatie volgt de voorlopige plaatsing. Atlantis wordt tweede geplaatst. Hij laat zich echter de kop niet gek maken, blijft fantastisch stappen en laat zien wat hij in huis heeft. En jawel, de jury plaatst hem als eerste: geweldig!

’s Middags mag hij terugkomen voor de kampioenskeuring. Onze harten gaan sneller slaan, het zal toch niet, de reserve kampioen wordt opgeroepen, De Weyerds Hello Sanctos van Willard, Jacorine en Maud Leeuwis. En dan de kampioen: OLDENZIJLSTER ATLANTIS!! Wat een ontlading, wat een blijdschap. Atlantis wordt geroemd om zijn prachtige model, zijn beste draf en geweldige stap. En alsof het nog niet genoeg is, mag hij meedoen om het dagkampioenschap, waarin hij zijn meerdere moet erkennen in de prachtige Woldberg’s Vivaldi, van de Fam. Tienstra en Fam. van Lente. Atlantis mag zich opstellen als Reserve Dagkampioen. Genoten hebben we van twee fantastische dagen, waarin we vele felicitaties mochten ontvangen. Ook de dagen erna is het nog volop genieten.

We zouden de Fam. Wamelink te kort doen, door hen niet te noemen, want hun eigen driejarige Singelwoud’s Nassau werd goedgekeurd met een 1B premie. Deze prachtige zoon van onze Oldenzijlster Axel, is de eerste zoon van Axel die ingeschreven wordt in het stamboek. Onze felicitaties gaan dan ook uit naar de Fam. Wamelink.

Vanaf deze plek willen we iedereen feliciteren met de behaalde successen op de Centrale Hengstenkeuring 2016!

Foto’s gemaakt door Piet Horinga en Janneke de Rade

Kort nieuws 2015

Oldenzijlster Anthia Elite!
Tijdens de Centrale Hengstenkeuring is Oldenzijlster Anthia Elite geworden! Oldenzijlster Atlantis behaalde door zijn goedkeuring, de laatste 2 punten voor het elite predikaat! Hieronder een overzicht van de nakomelingen, waarop Oldenzijlster Anthia elite is geworden.

– Oldenzijlster Axel, geboren in 2005. Axel is een nakomeling van Vechtzicht Harmony. Hij werd goedgekeurd in 2008 met een 1C premie. In 2009 werd hij tweede geplaatst en werd hij reserve kampioen sectie A. Axel heeft zelf inmiddels een aantal voorlopig keur- en stermerries, waaronder de zusjes Oldenzijlster Beauty en Oldenzijlster April Blossom.

– Oldenzijlster Alex, geboren in 2007. Alex is een zoon van Vlonderzichts Harm. Alex werd op de CHK in 2010 gepresenteerd en behaalde hier de tweede bezichtiging. Alex is nu actief in de mensport.

– Oldenzijlster Aletta, geboren in 2009. Aletta is een dochter van Vechtzicht Challenger. Aletta werd als 3 jarige geshowd op de RK in Gasselte. Hier werd ze derde en uitgenodigd voor de Centrale Keuring. Aletta werd op de CK ster verklaard.

– Oldenzijlster Adventure, geboren in 2010. Adventure is een dochter van Blanche Gwillym. Adventure werd als 4-jarige geshowd op de RK te Tolbert. Hier werd ze 1A geplaatst met een uitnodiging voor de CK, vervolgens werd ze Algemeen kampioen sectie A. Op de CK werd ze eerste geplaatst en kwam ze nog in aanmerking voor het reserve kampioenschap.

– Oldenzijlster Arianne, geboren in 2011. Arianne is een dochter van Springbourne Glide. Arianne werd als 3-jarige geshowd op de RK te Tolbert. Hier kreeg ze een uitnodiging voor de Centrale Keuring. op de CK werd ze ster verklaard.

– Oldenzijlster Atlantis, geboren in 2012. Atlantis is een zoon van Springbourne Charmer. Atlantis werd als 3 jarige voorgesteld op de CHK. Hij werd goedgekeurd met een 1B premie en tevens was hij winnaar van de Dyoll Starlight trofee.

Anthia is elite geworden op basis van 3 van haar dochters en 3 van haar zonen. 5 van deze nakomelingen zijn aanwezig op Stal Oldenzijl. Ook is Oldenzijlster Ariël nog aanwezig, een dochter van Heniarth Yesteryear.

CHK 2015: Derde Oldenzijlster gefokte hengst goedgekeurd!
Op vrijdag 13 februari was het zover: de Centrale Hengstenkeuring van het NWPCS. Met 1 hengst, Oldenzijlster Atlantis, vertrokken wij naar Ermelo. Atlantis is een zoon van Nationaal kampioen 2014 Springbourne Charmer en meervoudig kampioens- en preferente merrie Oldenzijlster Anthia.

Atlantis liet op vrijdag zien dat hij prima kon bewegen en door zijn mooie model werd hij aangewezen voor de tweede bezichtiging. Op zaterdag liep hij nog beter, waardoor hij goedgekeurd werd, tweede geplaatst en winnaar werd van de Dyoll Starlight trofee! Hij is de beste in Nederland gefokte driejarige 2015. Atlantis kreeg mooi commentaar mee van de juryleden, hij werd geroemd om zijn mooie belijning, zijn prachtige front en zijn beste bewegingen!

Dag 2014, hallo 2015!
Bij dit schrijven zit 2014 er bijna op. Het is weer snel gegaan, het jaar is voorbij gevlogen! Zowel privé, als met de ponies, hebben we een prachtig jaar gehad. Marjan en Jouke hebben het allebei prima naar de zin in hun werkkring. Anneke volgt de PABO opleiding en zit in het derde jaar. Menno zit in het tweede jaar van Opleiding Onderwijsassistent. Jaap zit in het tweede jaar van het HAVO/VWO. En de drie studenten hebben plezier in hun opleiding.

Voor onze ponies was het een geweldig mooi jaar. Het begin was meteen flitsend, op de Hengstenkeuring aanwezig met twee fokproducten. Te weten, Oldenzijlster Action Man en Oldenzijlster Axel. Axel werd 1A geplaatst in misschien wel de zwaarste rubriek van de dag. Action Man werd tweede geplaatst in de oudste rubriek en mocht zich later opstellen als reserve kampioen Sectie A. Een mooi resultaat op de Nationale Hengstenkeuring.

In juni begonnen de merriekeuringen, waarin onze witte parel Oldenzijlster Adventure, meteen van zich deed spreken. In Tolbert werd ze 1A en volwassen kampioen. In Gieten deden de zusjes Old. Beauty en Old. April Blossom van zich spreken. Beide merries werden 1A geplaatst, waarbij Beauty zowel Volwassen- als Sectiekampioen werd. En Blossom deed serieus mee voor het reserve kampioenschap. Het hengstveulen Old. Brendan, werd 1A geplaatst bij de oudere hengstveulens. Hij is een zoon van Vechtzicht Commanchero, die een ijzersterke indruk achterliet met zijn eerste lichting veulens: 5 veulens, alle 5 een eerste premie. Onze laatste regionale keuring was Heteren. Met twee jonge merries, het jaarling Old. Britt werd derde geplaatst met een CK aanwijzing. Old Abigail, een tweejarige, werd 1A geplaatst en jeugdkampioen.

De CMK was voor ons fantastisch! Drie keer 1A: Old. April Blossom, Old. Adventure en Old. Beauty. 1 keer een tweede plaats: Old. Britt. Een vijfde plek Voor Old Abigail, en een achtste plaats voor Old. Arianne. En dat op een Nationale!

Dit was een showseizoen om nooit te vergeten! Op naar 2015!

We zien nu al uit naar de Centrale Hengstenkeuring. Wij zullen aanwezig zijn met de driejarige Oldenzijlster Atlantis. (Springbourne Charmer x Oldenzijlster Anthia) Hij zal in 2015 ter dekking staan bij de Fam. Bus te Ysselstein (L)

Bij ons zullen ter dekking staan Oldenzijlster Axel, Heniarth Yesteryear (Beschikbaar tot 1 mei 2015) en Vechtzicht Hylander.

Vanaf Stal Oldenzijl wensen wij u allen een voorspoedig, gezond en sportief 2015! Tevens bedanken wij alle mensen die in 2014 opnieuw vertrouwen in ons hebben gesteld, en wensen de mensen die een pony bij ons kochten veel succes met hun aankoop!

Vriendelijke groeten,

Jouke, Marjan, Anneke, Menno en Jaap

RK Hellendoorn: De kop is eraf met goede resultaten.
Afgelopen zaterdag werd de eerste regionale keuring georganiseerd door de afdeling Oost. Wij hadden twee ponies ingeschreven, de tweejarige Oldenzijlster Britt en de 4-jarige Angela. Britt mocht het spits afbijten en zij behaalde een tweede plaats met een uitnodiging voor de Centrale Keuring. Vervolgens was Angela aan de beurt. Zij behaalde een 1A premie en werd tevens uitgenodigd voor de Centrale Keuring om een gooi te mogen doen naar het ster predikaat.
RK Annen: Na 10 jaar opnieuw succes in Annen
10 Jaar na het dagkampioenschap van Oldenzijlster Anthia, werd Annen opnieuw een groot succes. Merrieveulen Oldenzijlster Bracha beet het spits af, zij stond op kop en kreeg een eerste premie met lovende woorden. Haar moeder Oldenzijlster April Blossom, de 5-jarige stermerrie, deed het geweldig in de zwaarste rubriek van de dag. Zij werd 1A geplaatst, kreeg een uitnodiging voor Kootwijk, werd volwassen kampioen, sectiekampioen en later op de dag reserve dagkampioen. Wat is het mooi dat een kleindochter van Anthia, tien jaar later het huzarenstukje bijna overdoet. Blossom is een dochter van Oldenzijlster Axel en Synod Bertha. Bracha is een dochter van April Blossom en Vechtzicht Commanchero. Verder was er de eerste 1e premie voor een nakomeling van Heniarth Yesteryear. Dit veulen is in eigendom van Jenny Tinge.
RK Heteren: Ondanks het slechte weer, toch goede resultaten
Ondanks de slechte weersvoorspellingen, toch vertrokken naar Heteren, met slechts één inschrijving. Dit niet zonder succes zal later blijken. Het jaarling Oldenzijlster Ariël (Heniarth Yesteryear x Oldenzijlster Anthia) werd op kop geplaatst vanwege haar royale ontwikkeling en goede bewegingen, zij mag naar Kootwijk. Opnieuw een succesvolle nakomeling van onze elite-merrie Oldenzijlster Anthia.

De door ons klaargemaakte en gefokte Oldenzijlster Avalanche stond er super op en mocht zich als eerste opstellen in de 4 en 5 jarige zogende merries, zij mag naar Kootwijk om een gooi te doen naar het ster predikaat. Geweldig voor haar eigenaar, de super enthousiaste Jesse Russchen uit Wijnjewoude.

RK Tolbert: 3 ponies, 3 kampioenen, ongelofelijk!
Oldenzijlster Bibi (Vechtzicht Commanchero x Oldenzijlster Beauty) mocht beginnen. Door haar mooie belijning, dito front en beste bewegingen, werd zij op kop geplaatst en werd ze beloond met een eerste premie. Vervolgens Oldenzijlster Abigail (Heniarth Yeats x Oldenzijlster Abbey). Zij werd op kop geplaatst in een sterke rubriek 3-jarige merries, een kast van een merrie met veel breedte en diepte en een mooi front. Zij ontving uiteraard een uitnodiging voor de Centrale Keuring. Dan Oldenzijlster Beauty (Oldenzijlster Axel x Synod Bertha), zij ontving een uitnodiging voor de Centrale Keuring.

In de B ring deed het jaarling van Menno mee. Margriethoeve Nadine (Rhoson Amlyn x Margriethoeve Nanouschka) deed het super en zij werd op kop geplaatst en kreeg een uitnodiging voor de Centrale Keuring. In de kampioenkeuring moest ze voorrang geven aan de tweejarige, maar zij liet een prima indruk achter. Oldenzijlster Bibi had zin in het veulenkampioenschap en het veulenkampioenschap kon haar dan ook niet ontgaan. Oldenzijlster Abigail was al beste 3-jarige, doordat ze ’s ochtends op kop werd geplaatst. Oldenzijlster Beauty werd aangewezen als volwassen kampioen, sectiekampioen, met als reserve sectiekampioen Abigail, en Algemeen Dagkampioen. Wat een ontlading!

Ook waren er goede resultaten voor onze livery’s. Vechtzicht’s Hymn (eig. Fam. Russchen) behaalde een eerste premie, net als haar veulen van Heniarth Yesteryear. Nieuwstad’s Melissa (eig. Albert Koops) kreeg een eerste premie en werd uitgenodigd voor de Centrale Keuring, om een gooi te mogen doen naar het voorlopig keur-predikaat. Haar veulen behaalde een eerste premie. Voor de Fam. Berghuis mochten wij het jaarling Tinkelbel (v. Oldenzijlster Axel) voorbrengen. Mede door haar sterke bewegingen werd ze uitgenodigd voor de CK. Ook Amy deed het goed, zij ontving een eerste premie. Tevens waren er eerste premies voor nakomelingen van Vechtzicht Commanchero en Heniarth Yesteryear. Ook werd een nakomeling van Oldenzijlster Axel aangewezen voor de CK, zij mag op voor voorlopig keur.

2015: Het was geweldig!
Op het moment dat we dit schrijven lijkt het buiten wel voorjaar, hoge temperaturen en de zon hoog aan de hemel. Maar amper beseffend dat het al 30 december is, Terugkijkend was het op welshpony gebied een geweldig jaar. Het begon al in februari, met de goedkeuring van onze Oldenzijlster Atlantis, bekroond met een tweede plaats en winnaar van de Dyoll Starlight trofee. Hij zal zich in 2016 opnieuw moeten bewijzen, op zowel show- als fokgebied. We kijken uit naar de CHK 2016.

Ook het merrieseizoen werd een mooi seizoen. Vol enthousiasme weer vele ponies ingeschreven, zowel eigen ponies als voor klanten. En niet zonder succes zou blijken, maar liefst 8 aanwijzingen voor Kootwijk en nagenoeg allemaal eigen fokproducten. Met als hoogtepunt de regionale keuring in Tolbert, waarbij de zesjarige Oldenzijlster Beauty dagkampioen werd. Haar veulen, Oldenzijlster Bibi, werd veulenkampioen en de driejarige, Oldenzijlster Abigail, werd beste driejarige. Tolbert was een keuring om nooit te vergeten. Echter, we zouden Oldenzijlster April Blossom te kort doen als we haar niet zouden noemen als reserve dagkampioen van de regionale keuring in Annen. Extra bijzonder is dat April Blossom en Beauty volle zusjes zijn, fokkerstrots noemen we dat. Heteren was een eerste showsuccesje voor Oldenzijlster Ariël. Zij is uit de eerste jaargang van Heniarth Yesteryear. Een eerste premie en een aanwijzing voor de CK, leverde voor moeder Oldenzijlster Anthia, het negende punt op, wat haar ruimschoots elite maakt. En natuurlijk was er onze Margriethoeve Nadine, het B jaarling van Menno. Zij deed het zowel regionaal als nationaal uitstekend, twee keer op kop geplaatst en twee keer haar meerdere moest erkennen in dezelfde tweejarige. Een drukke CK leverde voor onze ponies de begeerde predicaten op, waarbij Oldenzijlster April Blossom nog een gooi deed naar het nationaal reserve kampioenschap.

Wat zeker niet onvermeld mag blijven is het internationale succes van Oldenzijlster Action Man op de Royal Welsh, nu in eigendom van de Families Pas en Schulenburg en uitstekend klaargemaakt door de Dukeshill Stud. Action Man was vertegenwoordigd in een zeer sterke hengstenrubriek en werd vijfde geplaatst.

We zien uit naar de veulens van 2016. In februari zullen de eersten geboren worden. We kijken extra uit naar het eerste veulen van Oldenzijlster Atlantis. Verder zullen er veulens geboren worden van Vechtzicht Hylander en Heniarth Yesteryear. Voor 2016 zal sowieso Friars Divine Spirit bij ons te gast zijn.

Wat betreft onszelf, Jaap zit in havo 3 en is nog steeds erg actief met voetbal bezig. Menno volgt de opleiding onderwijsassissent en hoop deze studie in 2016 af te ronden. Hij beraadt zich nog over welke vervolgstudie hij gaat doen. Anneke doet haar laatste jaar aan de PABO en ook zij hoopt haar studie af te ronden in 2016. Marjan is nog steeds werkzaam in het onderwijs. Jouke is vruchtbaarheidsspecialist bij Ing. Bur. Heemskerk.

Wij wensen u allen een gezond, gelukkig en sportief 2016 toe!

Kort nieuws 2014

CHK 2014: Oldenzijlster hengsten doen van zich spreken!
Lang naartoe geleefd, en maar liefst drie hengsten ingeschreven.
Te weten: de driejarige Challenge Premium (Thistledown Special Agent x Springbourne Patience), was vrijdag niet in goeden doen, hij vond het allemaal erg spannend en liet matige bewegingen zien. Maar op grond van zijn mooie uiterlijk, toch doorverwezen naar de zaterdag. En een prima indruk op de harde bodem, vol goede moed aan de tweede bezichtiging begonnen.

 

 

Premium was prima klaargemaakt door Wiljan Haaijer en Jody Bakker! Aan hen heeft het zeker niet gelegen, want zijn bewegingen waren ook zaterdag niet goed genoeg en voor Premium viel dan ook het doek.
Dan de beide goedgekeurde Oldenzijlster hengsten.

Axel had de zwaarste rubriek van de dag. Met vijf hengsten in de ring, moest hij aan de bak. En mede door zijn fraaie belijning, mooie hals en goede bewegingen (wat nóg veel beter kan), was de jury van mening, en vele fokkers in binnen- en buitenland met ons, dat Axel opnieuw thuishoorde op de koppositie.

Toen was het de beurt aan Oldenzijlster Action Man. Die zware concurrentie kreeg van (oud gediende en stalgenoot) Springbourne Charmer en moest hierin zijn meerdere erkennen. Charmer op kop en Action Man als tweede. ‘s Middags voor de kampioenskeuring werd Charmer terecht sectiekampioen en Action Man reserve kampioen. Een mooi kampioensduo, wat perfect bij elkaar paste.

Oldenzijlster Action Man is sinds de hengstenkeuring in eigendom gekomen van de Fam. Pas en de Fam. Schulenburg. Wij wensen deze fokkers veel plezier en succes toe met deze mooie Vechtzicht Hywel zoon! Het waren weer twee fantastische dagen, waar we van genoten hebben! En vele complimenten en felicitaties mochten wij ontvangen!

Lotte Oldenhuis steelt de show met Oldenzijlster Floris op Talentendag
Op de laatst gehouden Talentencompetitie in Ermelo was het Lotte Oldenhuis die met haar welshpony Oldenzijlster Floris (v. Vlonderzicht’s Harm x Colne Heartsease) de titel Talentvolste Menpony aan de haal ging!

 

 

Het is voor ons prachtig om te horen dat door ons gefokte pony’s niet alleen succesvol zijn in de fokkerij, maar ook regelmatig doorbreken in de sport. Waarvan Floris een prachtig voorbeeld is.

Wij wensen Lotte en Floris dan ook heel veel succes toe en we hopen nog veel van deze combinatie te horen.

CK Kootwijk
Met maar liefst 6 eigen gefokte ponies, in alle vroegte vertrokken naar Kootwijk. Niet wetend wat voor super dag het zou worden.

Als eerste Oldenzijlster Britt. Ze liep zich van haar beste kant zien en werd tweede geplaatst. Als tweede Oldenzijlster Abigail, ze had niet haar dag en ze liet zich niet zo zien als dat ze kan. Ze werd vijfde geplaatst. Ook in de rubriek 4-jarige zogende merries was stal Oldenzijl aanwezig. Oldenzijlster April Blossom werd eerste geplaatst en ster verklaard.

Vervolgens kwam Oldenzijlster Adventure, onze sterkste troef zou blijken. Ze won niet alleen haar rubriek 4-jarige niet zogende merries, maar streed ’s middags nog mee voor het reserve kampioenschap. Uiteraard werd zij ster. Oldenzijlster Beauty liep in de rubriek 4-5 jarige stermerries, zij werd eerste geplaatst en voorlopig keur verklaard. Oldenzijlster Arianne als laatste, zij werd in de grote rubriek 3-jarige merries achtste geplaatst en ster verklaard.

In de kampioenskeuring waren we met maar liefst 3 ponies vertegenwoordigd, waarin Oldenzijlster Adventure heel dicht bij het reserve kampioenschap kwam.

RK Heteren
Naar de Regionale Keuring in Heteren vertrokken wij met 2 pony’s, Oldenzijlster Abigail en Oldenzijlster Britt.
Als eerst was Oldenzijlster Britt aan de beurt.
Britt is een nakomeling van Friars Divine Spirit en Oldenzijlster Beauty. Britt liet zich al heel goed zien, wat haar een derde plaats en een uitnodiging voor de CK in Kootwijk opleverde.

Vervolgens Oldenzijlster Abigail. Oldenzijlster Abigail is een nakomeling van Heniarth Yeats en Oldenzijlster Abbey. Dit was de eerste show voor Abigail, ze liet zich al goed zien, wat haar naar de eerste plaats bracht en een CK ticket opleverde.

In de kampioenskeuring verscheen Abigail opnieuw, ze liet zich nog beter zien dan ’s ochtends, waardoor ze bekroond werd met het Jeugdkampioenschap! Dit brengt de stand voor Kootwijk op 6 aanwijzingen!

RK Gieten
Op een van de warmste dagen van het jaar werd de Regionale Keuring in Gieten gehouden.
Hier waren wij vertegenwoordigd met 3 ponies. Als eerste was Oldenzijlster Brendan aan de beurt.

Brendan is een zoon van Vechtzicht Commanchero en Oldenzijlster Beauty. Brendan liet zich goed zien, waardoor hij eerste werd geplaatst. Vervolgens Oldenzijlster April Blossom, ze liet zien dat ze de bewegingen nog had zoals ze kon, wat haar de eerste plaats opleverde en een uitnodiging voor de Centrale keuring. Dan de volle zus van Oldenzijlster April Blossom, Oldenzijlster Beauty.

Beauty had er zin in en liet zich super zien. In haar rubriek werd ze eerste geplaatst en kreeg ze een uitnodiging voor de Centrale keuring. In de kampioenskeuring was eerst Oldenzijlster Brendan aan de beurt, hij liet zich nog beter zien dan ’s ochtends.
Dit was helaas net niet goed genoeg en moest hij het jongere hengstveulen voor laten gaan. Vervolgens mochten de zusjes Blossom en Beauty aantreden. Beide lieten zich goed zien.

Beauty werd Algemeen kampioen sectie A! Blossom deed nog goed mee voor het reserve kampioenschap, maar moest een ander voor laten.
In het sectiekampioenschap liet Beauty zich nog eens van haar beste kant zien, wat haar het Sectiekampioenschap opleverde.
De nakomelingen van Vechtzicht Commanchero waren goed aanwezig, vijf nakomelingen aanwezig en alle vijf een eerste premie. Volgens de juryleden hadden alle veulens veel bot.

Kortom: Een super dag!!!

RK Tolbert
Voor de eerste keuring van het jaar waren 3 pony’s opgegeven van Stal Oldenzijl. Oldenzijlster Babette beet het spits af. Babette is een dochter van Springbourne Charmer en Margriethoeve Bernadette.

Babette werd eerste geplaatst met een eerste premie. Volgens de jury kwam ze net te kort voor de Centrale Keuring. Vervolgens was het de beurt aan Oldenzijlster Adventure. Adventure is een dochter van Blanche Gwillym en Oldenzijlster Anthia.

Adventure liet zich in de gladde ring goed zien, wat haar een eerste plaats opleverde en een uitnodiging voor de Centrale keuring. Oldenzijlster Arianne was de derde.

Deze driejarige merrie is een nakomeling van Springbourne Glide en Oldenzijlster Anthia. Arianne liet zich keurig zien, waardoor ze in de grote rubriek v1ijfde werd geplaatst met een uitnodiging voor de CK. In de kampioenskeuring liep Adventure super! Ze werd hierdoor verkozen tot Algemeen kampioen sectie A! Een goed begin van dit showjaar!

Kort nieuws 2012

Hellendoorn 2012: Nooit meer zoals het was.
Nadat opa de Jonge half juni te horen had gekregen dat hij ongeneeslijk ziek was, is hij op 28 juni overleden!!
Onze trouwste fan, altijd belangstellend naar alles wat wij, zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen deden, wij zullen hem verschrikkelijk gaan missen. Toch ponies ingeschreven voor Hellendoorn, doorgaan heeft opa altijd gezegd. En de resultaten waren bijzonder goed.

 

Oldenzijlster Banker beet het spits af in de rubriek oudere hengstveulens. Deze palomino zoon van Oldenzijlster Axel en Margriethoeve’s Bernadette liet zich netjes zien en door zijn royale belijning, mooi hoofd en fantastisch front, bleef hij waar hij liep, 1A. En de concurrentie kon geen gevaar leveren voor deze positie.

Als tweede ons jaarling Oldenzijlster Avalanche (v. Cordial’s Torino x Oldenzijlster Ashley). Dit jaarling liet vlotte bewegingen zien, is royaal ontwikkeld en gelijnd, nam de koppositie in en mag naar Kootwijk.
Als laatste Menno’s vijfjarige stermerrie Margriethoeve’s Bernadette (v. Vlonderzicht’s Harm). Bernadette stond er prima voor en zij haalde de derde 1A positie binnen en een aanwijzing voor de CK.

Er waren tevens eerste premies voor nakomelingen van Vlonderzicht’s Harm, Oldenzijlster Action Man en Ysselvliedt’s Shy Charmer. Ondanks het zware verlies, waren het keuringsresultaten om trots op te wezen.

Tolbert 2012: Vreugde en verdriet dicht bij elkaar
Met gemengde gevoelens zijn wij toch maar afgereisd naar Tolbert: Opa de Jonge, onze grootste fan, kon niet mee omdat hij zeer ernstig ziek is.
Dan is het moeilijk, toch alle moed op aandringen van hem, te verzamelen en te gaan. De resultaten mochten er wezen.

2 Oldenzijlster Axel veulens met een eerste premie, waarvan Goldenhorses Kayro van Sandra Schuiling de 1A positie veroverde. Hij beschikt over ras en kan uiteraard zeer goed bewegen. Een felicitatie aan de eigenaresse. Springbourne Charmer liet uit zijn eerste jaargang in het noorden een eerste premie aantekenen voor Weltevreden’s Lady Blue van de gebroeders Venhuizen.

Vlonderzicht’s Harm was zeer nadrukkelijk aanwezig met zijn nakomelingen: 4 eerste premies, waarvan 2 een CK aanwijzing kregen. De meest succesvolle was wel Reitdiepster Hariëtte van Erik de Jonge die mede door haar geweldige draf ‘s middags opgesteld werd als de reserve kampioen, een geweldig resultaat voor Erik.
Ook waren onze vaste reisgenoten, de Gebr. Horinga, zeer succesvol.
Met vier pony’s: moeder en 3 nakomelingen, lieten zij een fantastische fokgroep zien, welke een uitnodiging kreeg voor de CK.

Het vroege hengstveulens werd 1A geplaatst, het jaarling werd 1B geplaatst, de 3-jarige werd 1C en mag een gooi doen naar het Ster predikaat en moeder zelf werd 1B geplaatst met een uitnodiging voor de CK en mocht zich ‘s middags opstellen als de reserve kampioen.

RK Heteren: Zusjes laten uitstekende indruk achter
In alle vroegte vertrokken wij op 28 juli naar de laatste regionale keuring van dit seizoen.
Met twee ponies, t.w. de 2-jarige Oldenzijlster April Blossom en haar 1 jaar oudere volle zus Oldenzijlster Beauty, niet wetend wat er die dag gebeuren zou. Blossom beet de spits af bij de tweejarigen. Zij had helaas geen concurrentie, maar werd uitgenodigd voor de CK en kreeg zeer lovende woorden mee.

‘s Middags mocht zij terugkomen om te strijden om het jeugdkampioenschap tegen een jaarling.
Opnieuw liet Blossom haar sterke bewegingen zien en het jeugdkampioenschap kon haar dan ook niet ontgaan. Haar zus had veel meer concurrentie in haar rubriek.

In een sterke rubriek 3-jarige liet ook Beauty er geen twijfel over bestaan wie op kop moest.
Dus ook zij nam de kopplaats in, werd uitgenodigd voor de CK en mocht zich ‘s middags beste 3-jarige van Heteren noemen. Een geweldig mooi resultaat voor deze Oldenzijlster Axel dochters die dit jaar erg succesvol is, met zeven nakomelingen welke alle zeven een eerste premie hebben ontvangen.

Kort nieuws 2013

Hengstenkeuring 2013
Vrijdag afgereisd met de door ons klaargemaakte BPL’s Wervelwind (v. Axel).

 

Wervelwind had niet zijn dag en liet zijn beste bewegingen niet zien en was niet de smaak van de jury, voor hem viel dus het doek op vrijdag. Zaterdags met ons paradepaardje Oldenzijlster Axel vertrokken naar Ermelo.

Axel was in hele beste doen en liet in handen van Menno prima bewegingen zien, resultaat 1A geplaatst bij de 7, 8 en 9 jarige hengsten. Veel complimenten gehad over deze, als maar mooier wordende schimmel.

Houten: een goed begin is het halve werk
In alle vroegte vertrokken wij naar Houten met het vroege hengstveulen Oldenzijlster Boston.
In een sterke rubriek bleek hij de beste.

Deze Axel zoon is een vol broertje van de succesvolle zusjes Oldenzijlster April Blossom en Oldenzijlster Beauty. In de kampioensring kwam Boston net te kort.

Hellendoorn: niet met twee, maar met één pony naar Hellendoorn
Ze stond er uitstekend voor, maar enkele dagen voor Hellendoorn werd onze mooie driejarige Oldenzijlster April Blossom getroffen door de gevreesde hoefbevangenheid!

Dus uitgeschakeld. Misschien op een latere regionale keuring, eerst maar zorgen dat ze op de been blijft. Met alleen de tweejarige Cordial Torino dochter, Oldenzijlster Avalanche, gingen wij richting Hellendoorn.

Avalanche liet zich prima zien, liep lang op de tweede plaats, maar moest uiteindelijke genoegen nemen met een derde plaats, maar kreeg wel een mooie uitnodiging voor Kootwijk.

Gasselte: Weinig pony's, met opnieuw een hoofdrol voor Reitdiepster Hariette
Al meteen in de eerste rubriek moesten we aan de bak: te weten, Reitdiepster Prince Harry (v. Oldenzijlster Action Man). Harry wist de jury te overtuigen met zijn ras, mooi hoofd en goede bewegingen, hij mocht zich dan ook als eerste opstellen.

Bij de oudere merrieveulens was het de beurt aan de door ons klaargemaakte Melodie (v. Oldenzijlster Axel) van de Fam. Jansen uit Schoonebeek. Melodie heeft hele beste bewegingen, een mooi front en kreeg als beloning een 1B premie. In de rubriek 6-9 stermerries was het onze 6-jarige Oldenzijlster Alicia (v. Shy Charmer) die de jury wist te imponeren: fraai belijnd, breedte en diepte en een heel goed achterbeengebruik, met plezier 1A en uitgezonden naar Kootwijk, was het commentaar van de jury.

‘s Middags in de kampioenskeuring greep ze naast de titels. Stalgenoot Reitdiepster Hariette (v. Vlonderzicht’s Harm) werd 1A geplaatst in de rubriek voorlopig keurmerries en kreeg als commentaar: een hele mooie, sterk bewegende merrie, die uiteraard naar Kootwijk mag. Zij pakte opnieuw het reserve kampioenschap.

Verder waren er eerste premies voor de veulens van Oldenzijlster Axel, Oldenzijlster Action Man en Springbourne Charmer. En een hele mooie 4 jarige Vechtzicht’s Challenger dochter, van de Fam. Smit uit Kielwindeweer werd 1A geplaatst en mag naar Kootwijk.

Tolbert: Prachtig weer en prima resultaten
Het jonge merrieveulen Oldenzijlster Britt beet het spits af op de prima georganiseerde keuring van Tolbert. Britt (v. Friars Divine Spirit) vond het ‘s morgens allemaal erg spannend en liet zich redelijk zien.

Echter, door haar fraaie belijning, mooi hoofd en prachtig frontje kon haar de kopplaats niet ontgaan. ‘s Middags gingen bij haar alle remmen los en liet ze zien dat ze over een uitstekend bewegingsmechanisme beschikt. Ze maakte het kampioenshengstveulen van de Fam. Kuper nog moeilijk. Echter, tegen zoveel ras kon ze niet op.
Maar toch een bijzonder resultaat: zij is de eerste vierde generatie Oldenzijl gefokte pony, die allemaal als veulen een 1A premie hebben gehaald. Voor de Fam. Graanstra mochten wij de super bewegende en rassige Supreme (v. Oldenzijlster Action Man) voorbrengen.

Zij mocht zich als eerste opstellen en kreeg een 1A premie met een uitnodiging voor Kootwijk. Voor onze vrienden de Fam. Horinga brachten wij de vierjarige stermerrie Margriethoeve Nanouschka voor.
De fraaie vos die zich netjes liet zien, kreeg een 1A premie en een uitnodiging voor Kootwijk, en ‘s middags mocht zij zich als reserve kampioen opstellen.

Opnieuw een goed resultaat voor Vechtzicht’s Challenger, want ook het tweede fokproduct van de Fam. Smit, Kielwindeweer, van Challenger werd 1A geplaatst, kreeg een uitnodiging voor Kootwijk en greep nipt naast het reserve kampioenschap. Voor ons een prima geslaagde dag.

Kootwijk: Alicia op kop geplaatst op de nationale keuring!
Met twee ponies van onszelf en twee van onze vaste reisgenoten, de Familie Horinga, vertrokken we in alle vroegte naar Kootwijk. Niet voor niets, zal later blijken. Voor ons beet Avalanche het spits af. In een hele beste rubriek tweejarigen, mocht zij een zesde plaats innemen.

De tweejarige van de Fam. Horinga had haar dag niet, ze liet niet zien wat ze in Heteren liet zien. Ze moest genoegen nemen met een achtste plaats.
Alicia stond er super voor, kreeg heel veel positieve complimenten en liet er geen twijfel over mogelijk dat zij op kop moest in haar rubriek. Ze werd uiteraard voorlopig keur verklaard.

Als laatste Margriethoeve Nanouschka. De schitterende 4-jarige B-merrie van de Fam. Horinga. Alles werd uit de kast gehaald om deze merrie super in de ring te brengen en ze bewoog deze dag ook nog eens heel goed! Dat werd beloond met een eerste plaats in haar rubriek en ze werd voorlopig keur verklaard.

Alsof het nog niet genoeg was: op het eind van de dag mocht ze zich opstellen als reserve kampioen van Nederland. Achter de mooie Stougjeshoeve Especiale. Wat een topprestatie! Samengevat: Kootwijk 2013 was geweldig!

Vriendenkring: Wederom gezellige afsluiter!
Met maar liefst zes ponies vertrokken we in alle vroegte, met onze drentse vrienden en uiteraard de Fam. Horinga naar de Vriendenkring in Wezep. Meteen al in de eerste rubriek aan de bak met Oldenzijlster Babette (v. Springbourne Charmer). Babette werd bekroond met een keurige derde plaats.

Als tweede het jonge merrieveulen Oldenzijlster Britt (v. Friars Divine Spirit), mocht zich zeer verdiend als tweede opstellen en ze liet een prima indruk achter.

Dan in de rubriek tweejarigen, met twee deelnemers van Stal Oldenzijl afkomstig, t.w. Oldenzijlster Avalanche, sinds kort in eigendom van de Fam. Russchen uit Wijnjewoude, deed wat van haar gevraagd werd. Ze werd derde geplaatst in een grote rubriek tweejarigen.

Haar ongeshowde stalgenote Oldenzijlster Arianne (v. Springbourne Glide) was in prima vorm bij haar debuut en mocht zich als tweede opstellen, achter de latere jeugdkampioen. In de rubriek zogende merries waren we ook met twee deelnemers vertegenwoordigd, t.w. de halfzusjes Margriethoeve Bernadette (v. Vlonderzicht Harm) en Oldenzijlster Beauty (v. Oldenzijlster Axel).

Bernadette liep lang op de eerste plaats en werd op het laatste moment tweede geplaatst achter de latere dagkampioen. Beauty stond lang op de derde plaats, maar werd om onduidelijke redenen zesde geplaatst. In de rubriek jonge voorbrengers gaf Jaap zijn visite kaartje af. Hij deed erg zijn best met Oldenzijlster Beauty, wat hem een eerste plaats opleverde. Al met al kunnen we weer terugzien op een goede en gezellige keuring!

Kort nieuws 2011 en ouder

Terugblik 2011
Het jaar is weer bijna ten einde en opnieuw voorbij gevlogen.

 

Graag blikken wij nog even met u terug naar een jaar met hoogte en diepte punten.
Het jaar begon zoals gewoonlijk met de hengstenkeuring, waar wij aan deelnamen met Shy Charmer. Hij werd beloond met een 1e premie. Ook deden de zonen van onze hengsten het uitzonderlijk goed in de nieuwe jaargang 3-jarige. Te weten: De Evertshoeve Elegance(v. Vlonderzicht’s Harm) 1A+Dyoll Startlight Trofee.

En op de tweede plaats Sunstars Cassini (v. Oldenzijlster Action Man). De geweldig mooie schimmel is de eerste goedgekeurde zoon uit de eerste jaargang van Oldenzijlster Action Man. In maart hebben we, samen met andere welshfokkers, wederom de goedbezochte hengstenshow in Westdorp georganiseerd, wat een jaarlijks evenement lijkt te worden. Ook in maart werden de eerste veulens geboren: 2 merries en 4 hengsten.
In juni hebben we de eerste rk Hellendoorn bezocht, met prima resultaat want Oldenzijlster Beauty mocht zich opstellen als jeugdkampioen. Opmerkelijk mag genoemd worden, het resultaat van het volle zusje: Oldenzijlster April Blossom. Zij werd jeugdkampioen op de RK in Heteren. Beide zijn dochters van Oldenzijlster Axel en de dit jaar preferent verklaarde Synod Bertha.

Op de CK werden mooie resultaten geboekt, o.a. Oldenzijlster Ashley (vrl.keur), Oldenzijlster April Blossom (tweede geplaatst) en Oldenzijlster Beauty (zevende geplaatst).
Na het keuringsseizoen wordt er alweer uitgekeken naar de veulens voor 2012. In dit jaar worden er 7 veulens verwacht van: Springbourne Charmer (4X), Oldenzijlster Axel (2x) en Heniarth Yeats (1X).
Vera vertrok en werd opgevolgd door het paard Diamond waar Anneke nu wedstrijden mee gaat rijden.
Anneke zit nu in het laatste jaar van de HAVO en zal in het voorjaar met wedstrijden beginnen. Menno zit in het derde jaar van het VMBO, is nog steeds trots op zijn pony Bernadette en heeft als grote hobby voetbal, speelt derde divisie en is topscoorder. En onze jongste Jaap zit in groep 7 van de basisschool en ook hij speelt voetbal in de hoofdklasse.

Bij al deze hoogtepunten zijn ook dieptepunten te melden. Zo kreeg (o)pa de Jonge, vader van Marjan te horen dat hij maagkanker heeft. Naar omstandigheden gaat het goed en we hopen en vertrouwen erop dat hij nog een hele poos bij ons mag blijven.
Verder hebben Marjan en Jouke het allebei nog prima naar hun zin op hun huidige werkplek en hopen dit werk nog jaren te mogen doen.

Vanaf deze plek willen wij u allen fijne, gezellige kerstdagen toewensen en alle goeds voor 2012, met voorspoed, geluk en gezondheid.

Ook willen wij een ieder bedanken die ons het afgelopen jaar gesteund heeft en vertrouwen in ons had. Graag zijn wij u ook volgend jaar weer van dienst.
Jouke, Marjan, Anneke, Menno en Jaap

Goodbye 2009 Hello 2010
Zo aan het eind van 2009 blikken we nog 1 keer terug naar het afgelopen jaar.
Een mooi jaar met vele hoogtepunten zoals in febr. het sectie a Res. kampioenschap op de Centrale Hengsten Keuring voor Oldenzijlster Axel. Deze zelfde Axel leverde 2 kampioensveulens op regionale keuringen, tw: Cuppers Salinero op de rk te Heteren en Oldenzijlster Beauty op de rk te Gieten, waarvan de laatstgenoemde ook nog tot het beste merrieveulen van Nederland werd verkozen.

Noemenswaardig is ook zeker onze partbred Vera, want zij werd voor de 3e keer op rij uitgeroepen tot volwassen res. kampioen op de wpcv voorjaarsshow. Ook is Vera samen met onze dochter Anneke goed bezig in de dressuursport, want dit duo had dit ruim voldoende punten in de klasse B, en is pas over gestapt naar de L1.
Oldenzijlster Ashley werd in Tolbert gekroond als beste 3 jarige, en werd in Kootwijk ster verklaard met een 7e plaats. Ashley is een dochter van Ysselvliedts Sven waarvan wij dit jaar afscheid hebben genomen. Hij zal zijn weg vervolgen als ruin in het vierspan van Jannes Kinds uit Balloo.

Synod Bertha werd op de rk te Gieten res. Sectiekamp. Zij is de moeder van ons meest succesvolle veulen ooit, want op de Vriendenkring werd ze voor de 3e maal uitgeroepen tot kampioen.
Op deze keuring werd onze zoon Jaap uitgeroepen als voorbrengkampioen bij de jongsten. Zeker vernoemenswaardig was het overweldigend succes van Oldenzijlster Action Man. Op de int keuring nog 2e, op de Vriendenkring liet hij in handen van zijn mede eigenaar Wilfred Pas er geen twijfel over bestaan wie de beste was: Ol. Action Man Algemeen DAGKAMPIOEN.

Was er dan niks negatiefs te melden? Jazeker want in november hebben wij onze 27 jarige pony Polly in moeten laten slapen.

Maar toch een heel mooi seizoen gehad.
Wij wensen u en allen die u liefhebt veel voorspoed succes maar bovenal veel gezondheid toe voor 2010.

Ck kootwijk beauty beste merrieveulen van nederland
Oldenzijlster Beauty is op de CK uitgeroepen tot beste merrieveulen van Nederland, en moest het in de kampioensring afleggen tegen het hengstveulen, en miste daardoor nipt het algemeen veulenkampioenschap. Dit mooie merrieveulen is een dochter van Synod Bertha en Oldenzijlster Axel.

Onze 2-jarige Magriethoeve’s Bernadette ( v. Vl. Harm) stond 6e in haar rubriek.
Oldenzijlster Ashley (v. Ys. Sven) mocht zich in een zeer grote en sterke rubriek van 24 pony’s als 8e opstellen en mocht het ster predikaat in ontvangst nemen. Stalgenoot Reitdiepster Heidi (v. Vz. Hywel) van Erik de Jonge stond in de rubriek jonge stermerries op een keurige 4e plaats en is voorlopig keur verklaard.

Een mooi succes was er voor de familie Horinga met hun 4-jarige stermerrie die voorlopig keur werd en op een 2e plaats stond. Deze prachtige sectie B merrie is een dochter van Graffiti. Al met al kunnen we terug zien op een zeer succesvolle CK.

Oldenzijlster Axel reserve sectiekampioen CHK 2009
Op 13 en 14 februari werd de jaarlijkse centrale hengstenkeuring van het NWPCS gehouden in het federatiecentrum te Ermelo.
In de groep voor driejarige hengsten hadden wij één hengst bij ons. De vos Beukenhof’s Bart moest in de tweede bezichting, helaas, de ring verlaten.

De zelfgefokte Axel zorgde voor succes. De 4 jarige schimmelhengst heeft op de Centrale Hengstenkeuring het reserve kampioenschap sectie A opgeëist.

De zoon van Vechtzicht’s Harmony en Oldenzijlster Anthia werd achter de latere dagkampioen Shamrock Lord Caernarfon geplaatst.

Terugblik 2008
2008 bracht voor ons mooie successen op de hengstenkeuring van het NWPCS.
Oldenzijlster Action Man kwam, zag en overwon.

Het sectie A kampioenschap viel de zoon van Vechtzicht’s Hywel en Rhydgwillim Angela ten deel.
Maar het kon niet op, de driejarige Oldenzijlster Axel werd op deze zelfde hengstenkeuring goedgekeurd met een 1e premie. De zoon van Vechtzicht’s Harmony en de zelfgefokte Anthia staat in 2009 ter dekking op ons eigen station.
De eerste veulens van Action Man kwamen in 2008 ook in de showring en wisten te overtuigen, 1e premies en een veulenkampioenschap vielen ten deel aan kinderen van deze hengst.

De kinderen van Vlonderzicht’s Harm, Ysselvliedt’s Sven en Ysselvliedt’s Shy Charmer hebben wederom hun beste beentje voor gezet op de verschillende keuringen en werden hoog geplaatst. Verder bracht dit keuringsseizoen nog mooie prijzen voor onze kinderen.

Jaap had thuis druk geoefend met onze Angela en mocht in Exloo als eerste opstellen in de rubriek Young Handlers. Anneke en Menno werden respectievelijk 3e en 5e in de grote rubriek. Op de keuring van de vriendenkring prolongeerde Menno zijn titel in de Young Handlers rubriek en werd hij overtuigend eerste met zijn Magriethoeve’s Bernadette.

2008 was ook het jaar van onze Welsh Part Bred merrie Vera. Vera wist in 2008 op 2 keuringen het reserve sectiekampioenschap op haar naam te schrijven. Tussen alle Welshpony keuringen door zijn Anneke en Vera ook begonnen met officiële dressuurwedstrijden en ook dat is niet zonder succes. Na één seizoen wedstrijden rijden staat de teller op 8 winstpunten in de klasse B.

Bovenstaande is slechts een korte samenvatting van een jaar waar wij tevreden op terug kunnen kijken. Wij wensen u een heel gelukkig en gezond 2009 waarin we hopelijk met z’n allen weer kunnen genieten van onze grote liefde; de Welshpony. Jouke, Marjan Anneke, Menno & Jaap

Kroonprins wordt koning.
Hij kwam zag en overwon!!!

Oldenzijlster Action Man is afgelopen zaterdag in Ermelo in handen van zijn mede eigenaar res DAGKAMPIOEN van Nederland geworden.We wisten dat hij er goed voorstond, maar dit was nog niet verwacht.

Action Man was geweldig klaargemaakt door de Fam. Pas uit Rijssen en liet zich constant goed zien wat hem de kopplaats in zijn rubriek opleverde. En dan komt al snel de kampioenskeuring, hierin was de mooie Vechtzicht Hywell zoon opnieuw de beste en mocht zich opstellen als sectie kampioen van Nederland. WAT EEN GEWELDIGE PRESTATIE!!!!!

En alsof het nog niet genoeg was: op het eind van de dag uitgeroepen tot res. Dagkampioen.
Dan wordt het Wilhelmus gespeeld, en wat er dan door je heen gaat is met geen pen te beschrijven: Je eigen fokproduct..ONGELOFELIJK.

Was er dan niets anders te beleven? Jazeker, ook hadden wij een 3 jarige Harmony zoon uit de volle zus(Ol. Anthia) van Action Man mee, en ook dat was een groot succes ,want Oldenzijlster Axel was door ons zelf klaargemaakt en er was goede hoop voor de 2de ronde, maar er was meer, Axel was in zeer goede vorm en liet zich zowel vrijdag als zaterdag goed zien wat resulteerde in goedkeuring, een eerste premie en een fantastische 3e plaats.

We zullen dit geweld bijna vergeten dat we ook Vlonderzicht Harm mee hadden, en ook niet zonder succes, want ondanks zijn gespannenheid stond hij toch op een keurige 2e plaats.
Een keuring om nooit te vergeten.

Droom van iedere fokker wordt voor ons werkelijkheid.
De hengstenkeuring van 9 en 10 februari is voor ons een ongelofelijk succes geworden!!!!!

Want niet alleen werd de door ons gefokte Oldenzijlster Action Man goedgekeurd en op kop geplaatst, ook werden de 2 ingeschreven zonen van onze BASISBOEKHENGST Ysselvliedt’s Shy Charmer ingeschreven als stamboekhengst!!!!!
Wat een feest: De eerste Oldenzijlster hengst ooit op de hengsten keuring is stamboekhengst.

Deze schimmelzoon van de kersverse preferente, kampioen Vechtzichtzicht’s Hywel en onze super fokkende v.keur, preferente Rhydgwillim Angela is fantastisch klaargemaakt en voor gebracht door mede eigenaar fam. Pas uit Rijssen. Het commentaar van de jury voorzitter was onder andere: een mooie evenredig gebouwde sectie a hengst met veel rasuitstraling, goed bespierd, breedte en diepte en kan ook heel royaal bewegen, wat hem dan ook de kopplaats opleverde.

De overseasmedal ging nipt aan onze neus voorbij en ging naar de door Piet en Rhode Thielen gefokte Vennebos Pretty Gamble. Onze stammoeder Angela heeft opnieuw bewezen een uitstekende fokmerrie te zijn door opnieuw een kampioen te leveren. Want na volle zus Ol. Anthia en halfzus Ol. Abbey is Action Man de derde kampioen op rij!
Wij zullen dhr. Zoet (sr) dan ook voor altijd dankbaar blijven dat hij in opdracht en bijzijn van ons Angela heeft willen en kunnen kopen.

Dan nu Ys. Shy Charmer: Zelf net niet goedgenoeg bevonden als stamboekhengst, laat op spectaculaire wijze zien een echte fokhengst te zijn door vaderschap op te eisen van de op 4 en op 5 geplaatste hengst nl. Vollenhof’s Henod en Spoorzichts Magic. Onze felicitaties gaan uit naar hun fokkers en eigenaren.

Open dag stal Oldenzijl groot succes!!!
Nog maar net bekomen van de CK konden we vol aan de bak voor de open dag.

Na weken van voorbereiding was het 23 augustus zo ver. Het weer begon slecht maar de lucht klaarde op en we konden beginnen. Dochter Anneke en haar achternicht Minka Warringa openden de middag door op hun pony’s een voetbalwedstrijdje te demonstreren, wat werd beloond met applaus door het in grote getale opgekomen publiek.
De middag werd vervolgd door de afstammelingen keuring van de hengst Ysselvliedt’s Sven.

5 Veulens verschenen in de baan, en presenteerden zich op hun best. 5 Uniforme jaarlingen kwamen in de ring, een mooie verschijning ook in kleur variatie. Dan een super bewegende 3 jarige merrie. Tot slot 2 mooi typische 4 jarige merrie’s in de ring om door de jury beoordeeld te worden.

En als hoogtepunt kwam trotse vader Ysselvliedt’s Sven, onder toeziend oog van zijn nakomelingen in de ring.
Een prachtig schouwspel waar wij ontzettend van hebben genoten. Sinie Boersma-Koenes reed vervolgens een kur op muziek, op de Gelderse Nationaal Kampioen Ridini, slechts voor de tweede keer, hetgeen niet was te zien. Fantastisch!
Menig toeschouwer kreeg er kippenvel van. Las sluitstuk een show van Groninger paarden. Een hengst en een merrie aan de hand gevolgd door twee aanspanningen, een enkelspan gereden door neef Jacob Warringa en een dubbelspan gereden door de heer Menger, Groninger paardenfokker uit Adorp.

Al met al een mooi verlopen show, die wij nooit alleen hadden kunnen organiseren!! Onze dank gaat dan ook uit naar de familie’s: de Jonge, Warringa en Horinga. Sinie Boersma, Dhr. R. Menger en team Ysselvliedt.
Als laatst maar zeker noemenswaardig: alle sponsoren, pony eigenaren en fokkers en andere vrijwilligers.
Zonder u was deze onvergetelijke dag niet mogelijk geweest!! Jouke, Marjan Anneke, Menno en Jaap